В рамках Всеукраїнського тижня права на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України та листа Міністерства освіти і науки України в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулась зустріч за круглим столом, присвячена питанням попередження корупційних проявів та поширення досвіду антикорупційного законодавства. Модератором зустрічі виступив юрисконсульт університету, Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в УДПУ Василь Підлісний.

В роботі круглого столу взяли участь ректор університету, професор Олександр Безлюдний, головний спеціаліст Уманського міськрайонного управління юстиції Оксана Андрусишин, викладачі правових дисциплін, керівники структурних підрозділів та студенти історичного факультету як майбутні викладачі правознавства.

Засідання відкрив ректор Олександр Безлюдний, який підкреслив важливість проведення освітнього заходу, спрямованого на підвищення знань про нове антикорупційне законодавство.

Під час виступу головний спеціаліст Уманського міськрайонного управління юстиції Оксана Андрусишин ознайомила присутніх із основами антикорупційного законодавства, зокрема із правовими та організаційними засадами функціонування системи запобігання корупції в Україні, заходами, спрямованими на запобігання та протидію корупції, основами державної антикорупційної політики тощо.

Як зазначив юрисконсульт Василь Підлісний, питання дотримання антикорупційного законодавства в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини знаходяться на постійному контролі, систематично розглядаються на засіданнях ректорату та вченої ради. За попередні роки працівники університету не притягувалися до відповідальності за корупційні діяння, - підкреслив Василь Миколайович. – Однак викорінення корупції, як соціального зла, що має здатність зводити нанівець будь-які реформи, загрожує, крім іншого, й духовному здоров`ю нації, – справа нелегка і потребує спільних зусиль громадян та переосмислення власних дій.

На завершення зустрічі, яка пройшла надзвичайно плідно та конструктивно, учасники круглого столу подякували організатору за можливість обговорити важливу суспільну тему.

Пресцентр УДПУ