З метою поліпшення правового виховання студентської молоді Наукова бібліотека університету провела усний журнал на тему: «Є право – значить є надія», присвячений проблематиці прав людини, адже правові знання необхідні кожному, вони допомагають у складних життєвих ситуаціях, є дороговказом у вирішенні багатьох складних завдань. Закон – це основа життя і добробуту, і без елементарних правових знань людина не в силах вирішувати найпростіші питання, більш того: без правової культури людину не цінують.


На заході, приуроченому дню підписання Конвенції ООН про права дитини, спеціаліст з правової освіти населення, завідувач правової громадської приймальні з надання первинної правової допомоги Уманського міськрайонного управління юстиції Василь Сплодитель ознайомив присутніх зі змінами, внесеними до діючого законодавства України, які вступили в законну силу з початку 2013 року.

Консультант юридичної клініки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, викладач кафедри всесвітньої історії та правознавства Олексій Олєйнічук наголосив на значенні законодавчо закріплених прав і свобод у житті кожного громадянина.



Провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу Алла Пінковська зробила огляд літератури правового змісту.

Студенти факультету суміжних професій та фізико-математичного факультету (саме вони були слухачами усного журналу) мали змогу поставити запитання правового характеру виступаючим та вислухати їх змістовні відповіді та консультації.

Наукова бібліотека дякує всім, хто взяв участь у заході.

Пресцентр УДПУ