Завдяки турботі адміністрації університету студентські гуртожитки до початку нового навчального року поповнилися сучасними меблями. За кошти університету придбано значну кількість нових меблів для покращення побуту студентів, щоб ті почувалися у нових для себе умовах, як удома. Закуплено шафи, тумби, полички, столи, стільці та ліжка й матраци для них, на що витрачено майже сто тисяч гривень.

Взагалі, останнім часом під керівництвом ректора Олександра Безлюдного дуже багато зроблено, аби в університетських гуртожитках були більш комфортні умови для навчання та відпочинку студентів, занять улюбленими справами (спорт, художня самодіяльність, творчі захоплення) та комфортабельного побуту. Прокладено нову теплотрасу до обох гуртожитків із застосуванням попередньо ізольованих труб, що значно економить витрати. Встановлено вузол регулювання споживання теплової енергії, завдяки якому можна розумно економити енергоносії. Заплановано капітальні ремонти фасаду гуртожитків одночасно із їх утепленням.

Слід сказати, що юнаки та дівчата, які поселилися до гуртожитку, пройшли інструктаж з техніки пожежної безпеки, з експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури і газового обладнання, а також по користуванню ліфтами. Всі вони зобов’язані були вивчити правила внутрішнього розпорядку і суворо його дотримуватися, адже університет надає студентам гуртожиток, передусім, для проживання під час навчання, тому головне їх завдання — вчитися. Для самостійного навчання мешканців гуртожитку в кімнатах створені всі умови, на території обох будівель є Vi-Fi зона, працює читальний зал. Для послуг студентів — перукарня, пральня, переобладнані душові, туалети, місця для миття рук, кімнати для приготування їжі, гуртожитський інвентар.

За довгу історію нашого навчального закладу для сотень студентів університетський гуртожиток перетворився на другий дім, куди завжди хочеться повертатися після важкого робочого дня, де можна і відпочити, і провести час з друзями, і наполегливо працювати над собою та здобувати нові знання. Також кожен мешканець гуртожитку має можливість займатися спортом і підтримувати здоровий спосіб життя. У кожному гуртожитку працює студія студентського дозвілля. Недалеко від гуртожитку і дендропарк «Софіївка», де студенти у вільний час можуть відпочити і насолодитися прекрасним.

У житті багатьох людей студентство є кращою порою, а проживання в студентському гуртожитку, який, без перебільшення, є великою школою життя — це тема, яка ніколи не втратить популярність. Спогади про життя в студентському гуртожитку, студентських друзів і вечірки гріють душу усе життя. В УДПУ роблять все, щоб у пам’яті студентів, які проживали у гуртожитках, залишилися лише гарні спогади.

Пресцентр УДПУ