Дорогі друзі!

Напередодні Всеукраїнського для бібліотек Українська бібліотечна асоціація оголошує акцію «Бібліотека для тебе». Закликаємо українців 30 вересня привітати бібліотеку, яка підтримала та допомогла чи продовжує допомагати вам під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, розмістивши власну історію, пов'язану з бібліотекою під час війни, в соціальних мережах.

Давайте в цей день покажемо всій країні в соціальних мережах як бібліотекарі і бібліотеки наближають нашу Перемогу. Діліться своїми особистими історіями, розповідайте про неймовірних бібліотекарів та улюблені бібліотеки, викладайте фотографії, не забувайте відмічати бібліотеку у пості і ставте хештег #бібліотекаспільнодія.

Для сприяння стійкості бібліотек в умовах війни, зміцнення їхнього позитивного іміджу, посилення адвокаційного напряму асоціація пропонує до 30 вересня організувати та провести у своїх бібліотеках флешмоб-читання «Читаємо, мріємо, гуртуймося» українських поетичних і прозових творів, які співзвучні внутрішньому стану українців сьогодні. Фото та відеорепортажі про захід розповсюджуйте через соціальні мережі. Робіть на своїх сторінках перепосилання з подібних заходів інших бібліотек. Супроводжуйте таку інформацію хештегом #читання_для_Перемоги, #read_and_win.

30 вересня 2022 р. запрошуємо усіх охочих долучитися до онлайнового Бібліотечного марафону «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!», організованого Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого та ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Детальніше тут.

Віримо в Збройні Сили України та незламний волелюбний дух українського народу!

Бажаємо усім нам Перемоги!

Слава Україні! З Всеукраїнським днем бібліотек!

Пресцентр УДПУ