Всім відомо, що для дітлахів День Святого Миколая – це найбажаніший день у році. Напередодні свята вони пишуть до Миколая листи зі своїми побажаннями і моляться до нього, просячи передусім здоров'я собі та батькам. А в ніч на 19 грудня до кожної дитини приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.

В Україні, як і у всьому світі існує  дуже добра традиція у День Святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки та солодощі, яку від щирого серця

У такий довгоочікуваний для діток день як День Святого Миколая, бібліотека УДПУ імені Павла Тичини вирішила подарувати хоч трішки щастя діткам, яким так не вистачає турботи, уваги та ніжності – вихованцям школи-інтернату  села Ладижинка.

Спільними зусиллями, залучивши та всі факультети нашого університету, було виготовлено 90 м’яких іграшок – снігових ручної роботи. Їх пошиття відбувалося упродовж двох днів. Кожен студент вкладав у власний виріб душу і частинку тепла, перетворюючи звичайні шкарпетки на оригінальні та цікаві іграшки.

Поїздку до вихованців Ладижинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату посприяли здійснити викладачі НН інституту економіки та бізнес освіти (декан – Ольга Чирва). Зустріч із дітками та ще й в такий день просто не могла не сколихнути душі! Емоції переповнювали всіх: дітей – від приємних сюрпризів, представників університету – від втіхи за їхню радість, за щирість та вдячність у їх очах.

І не дарма акція називалась «Запали щастя в дитячих очах», адже організаторам це вдалося. Вся пророблена робота, затрачені сили варті того, аби в результаті побачити безмежно щасливі, глибокі дитячі очі, в яких віддзеркалюється щира вдячність за подароване тепло.

Бібліотека УДПУ імені Павла Тичини висловлює величезну подяку всім факультетам, кожному, хто долучився до заходу і завдяки згуртованості і взаємодопомозі вдалося влаштувати для дітей незабутнє свято.

Пресцентр УДПУ