12-14 листопада у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася Двадцять восьма міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2015», у якій взяв участь Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Виставка була організована Товариством «Знання» України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України і стала найбільшим заходом в Україні, що присвячений вищій освіті в нашій державі та за кордоном.

У відкритті спеціалізованої виставки взяли участь представники організаторів запрошені гості – Надзвичайні і Повноважні Посли зарубіжних країн в Україні, а саме: Чеської Республіки, Франції, Республіки Польща, Туркменістану, Узбекистану, Таджикистану, Судану, Палестини, Королівства Саудівська Аравія та Ізраїлю, а також заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко та президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремінь привітали учасників і гостей виставки. Найкращі побажання на адресу студентів пролунали від представників закордонного дипломатичного корпусу – Генрика Літвіна (Республіка Польща), Ізабель Дюмон (Французька Республіка), Івана Почуха (Чеська Республіка) та Геннадія Поліщука (Держава Ізраїль).

Високий інтерес до виставки був викликаний тим, що в ній брали участь понад 160 вищих навчальних закладів України, а також провідні університети Європи. Був представлений весь спектр можливостей здобути вищу освіту як в Україні, так і в країнах близького і далекого зарубіжжя. Крім того, у виставкових павільйонах відбувалися презентації низки перспективних молодіжних програм та програм обміну студентами й учнями. Відвідувачі мали змогу познайомитись з досвідом співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді, взяти участь у семінарах, круглих столах з питань перспектив розвитку освіти, системи міжнародного співробітництва і впровадження інноваційних технологій в освітянську галузь.

Організований великомасштабний захід надав змогу представникам УДПУ імені Павла Тичини адресувати інформацію про ВНЗ безпосередньо всім бажаючим. Біля експозиції університету надавались індивідуальні консультації.

Під час семінару керівник делегації - проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська, координатор з міжнародної діяльності університету, кандидат філологічних наук, доцент кафедри англійської мови та методики її викладання Ольга Сушкевич розповідали про досвід співпраці з європейськими країнами у галузі освіти, міжнародне співробітництво, про програми обміну студентів, організацію вивчення іноземних мов на курсах, що діють при університеті.

У перший день урочистостей, присвячених Міжнародному дню студента, в концертній залі «Українського дому» відбувся гала-концерт Першого міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв іноземних студентів в Україні «Мистецтво без кордонів».

Журі у складі представників Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, правління Товариства «Знання» України, дирекції Центру «Виставки, презентації» Товариства «Знання» України оцінювало навчальні заклади у різноманітних конкурсах.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини брав участь у рейтинговому виставковому конкурсі: «Лідер вищої освіти». На конкурс в тематичній номінації: «Профорієнтаційна робота серед молоді» роботу готувала помічник ректора, кандидат педагогічних наук Світлана Цимбал-Слатвінська. УДПУ здобув Гран-Прі.

Радіємо! Вітаємо!

Пресцентр УДПУ