За сприяння Обсерваторії Великої Хартії у співпраці з Глобальним студентським форумом 19 березня о 18:00 пройшов п’ятий онлайн-вебінар на тему: «Як студенти сприяють університетському життю та успіху? Ефективні шляхи впливу». У заході взяли участь більше 160 представників із 71 країни світу. До участі у вебінарі долучилися викладачі, студенти та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Вебінар розпочався зі вступного слова модератора, заступника президента Європейської спілки студентів та члена уряду Керолайн Сундберг. Спікерами виступили: Пітер Квасі Коджіє – Генеральний секретар Всеафриканського союзу студентів та член урядової Ради обсерваторії Великої Хартії, Республіка Гана – з презентацією «Глобального студентського форуму» (GSF); Александра да Сільва – студректор Університет Квінз, Канада – виступ на тему: «Визнання та реакція на будь-яку форму діяльності студентів».

Про недоліки у сфері управління та протести студентів на прикладі  FeesMustFall доповідали: Тьєррі Люшер, директор з досліджень післядипломного навчання та роботи, Відділ інклюзивного економічного розвитку, Рада з досліджень гуманітарних наук, ПАР та Сейпаті Мохема, молодший науковий співробітник Ради з досліджень гуманітарних наук, Південна Африка.

Не менш цікаву тему про боротьбу за демократію в чилійських університетах у своїй презентації висвітлила Софія Барахона Мена, науковий співробітник Red de Estudios para la Profundización Democrática (RED), Чилі.

Впродовж онлайн-зустрічі учасники мали змогу написати запитання до спікерів через коментарі у секції Q&A про роль студентства у житті університету, їх права та перспективи, на які отримали вичерпні відповіді по завершенню презентації.

Пресцентр УДПУ