Щоб мати освіту європейського рівня потрібні не лише знання, а й досвід, який студенти здобувають на практиці. Чимало з них щороку проходять практику за кордоном.На економічному факультеті на сьогоднішній день базами практики є готельно-ресторанні комплекси та туристичні установи Туреччини, Греції, Німеччини та Франції.

Участь у міжнародних проектах – унікальна можливість студентам підвищити свої професійні знання. Так стверджує студент 3 курсу економічного факультету напряму підготовки «Економіка підприємства» Арсен Саруханян: «Я був приємно вражений, коли керівництво факультету запропонувало не лише студентам денної, а й заочної форми навчання випробувати свої сили у міжнародній програмі проходження практики в літній період у Німеччині. Після прийнятого рішення брати участь у цій програмі, я наполегливо працював над поглибленням свого рівня знань з німецької мови (адже знання мови – це основна вимога для проходження цієї практики) і в результаті успішного проходження співбесіди отримав контракт до міста Бад-Шуссенрид (BadSchussenried).

Коли я прибув до Німеччини, мої враження перевершили всі сподівання. Бад-Шуссенрид - старовинне монастирське місто, розташоване в землі Баден-Вюртемберг (Верхня Швабія), між озером Констанц та Дунаєм. Відоме, насамперед, своїми термальними джерелами і здавна популярне як лікувально-профілактичний курорт і туристичний центр.Працюю я в Humboldt-Institut – це одна з кращих мовних шкіл Німеччини, яка пропонує курси з вивчення німецької мови для дітей та дорослих в багатьох містах країни. Колектив привітно зустрів мене, працівники і керівництво із задоволенням пояснили мої обов’язки, створили всі умови для швидкої адаптації в іншій країні.

Я впевнений, що практика в Німеччині – це унікальна можливість випробувати себе, пізнати звичаї, побут країни, зрозуміти суть майбутньої професії, покращити на практиці знання німецької мови та знайти нових друзів. Тому вдячний керівництву університету за надану можливість, а всім студентам раджу не втрачати свій шанс і обов’язково спробувати свої сили і підвищити свої професійні навички в цій чудовій країні.

Наважитись на практику за кордоном не просто – зате враження чудові, переконані студентки 2 курсу Оксана Юрченко та Катерина Червона. Хто не мріє про подорожі та нові позитивні враження в період літніх канікул? Мріям цих дівчат вдалось втілитись в життя. Вони одноголосно стверджують, що давно мріяли відвідати Німеччину і познайомитись з її традиціями та звичаями. Дівчата розповідають, що після відкриття візи вони з радістю і деяким острахом очікували подорожі до нової країни. Проходити трьохмісячне стажування їм, згідно контракту, потрібно було у місті Zellin на островіРюген. Дістатися до нього виявилося зовсім нескладно і воно відразу зачарувало студенток своєю красою. Дівчата розповідають, що це прекрасне курортне містечко Балтійського моря, розташоване на острові Рюген у німецькій землі Мекленбург (Передня Померанія). Сонячні піщані пляжі тягнуться від Zellin до сусідніх курортів Баабе і Герена. Тут створені всі умови для чудового відпочинку. Найчистіша морська вода, ніжна гладь дрібного, золотистого піску – недарма, тутешнім пляжам присвоєно Блакитний прапор ЮНЕСКО, який свідчить про найвищі якості пляжної території.Жоден з туристів не залишається байдужим до такої пам’ятки архітектури як “Морський міст” – причал, побудований в 1906 році, від якого ведуть 99 сходинок, що отримали назву “Сходинки до Бога”. Вразив студенток своєю красою і “Зеепарк” – чудовий парк, розташований поблизу озера Зеллінзее, а басейн пригод “Inselparadies” та інші атракціони не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей.

Дівчата проходять стажування в пансiонаті HotelPetriPension, який поділяється на ресторан i готель. З боку персоналу та адміністрації завжди відчувають добре ставлення та підтримку, умови для праці та відпочинку комфортні. Вони дуже задоволені цією поїздкою і вдячні університету, що надає своїм студентам можливість проходити практику і вивчати особливості своєї майбутньої професії не лише в Україні, а й за кордоном…

Пресцентр УДПУ