З 28 вересня по 3 жовтня студенти IV курсу природничо-географічного факультету Наталія Волощук та Анастасія Нечипоренко брали участь в  роботі ХІ орнітологічної школи-семінару та конференції «Орнітологічні дослідження в Україні», яка відбулась на базі Камянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Студенти брали активну участь в дослідженнях орнітофауни річки Дністер і прилеглих територій. Також проводились роботи по відлову птахів в час міграції та їх кільцювання.

 

 

Відловлених птахів кільцювали, робили проміри кожного закільцьованого птаха, які потім записували в зошит для записів результатів кільцювання, і відпускали.

 

 

Також проводилось навчання по виготовленню тушок з птахів.

Кожного дня проводились фото- та відеоконкурси по визначенню птахів. Студенти нашого університету брали активну участь у цих конкурсах і зайняли призові місця: Волощук Наталія - ІІ місце у відеоконкурсі на визначення птахів, а Нечипоренко Анастасія - ІІІ місце. На конференції «Орнітологічні дослідження в України» наші студенти виступили з доповіддю «Орнітофауна призалізничних лісосмуг околиць міста Умані».

ХІ орнітологічна школа-семінар та конференція залишили незабутні спогади в пам’яті учасників.