В УДПУ відбулася традиційна травнева церемонія нагородження студентів премією «Оскар історичного факультету», яка проводилася вже вчетверте.

Організаторами цьогорічного дійства стали заступник декана з виховної роботи, кандидат історичних наук Анна Шауренко та студентський актив – Ольга Чумак, Влада Чернецька, Максим Стангріт, Ліана Ціліцінська, Ірина Фурман, Еріка Голожай, Мирослава Пересунько, Марина Федорова та Вікторія Юрченко. Спонсорами церемонії стали: ЗАТ «Уманьхліб», компанія «Уманьпиво», кафе «San Rise», фотографи Вадим Баланюк та Вʼячеслав Раушенбах, ПП Міщенко Д.І. та Пересунько О.М., візажист Надія Іщенко та майстер розпису хною Олена Петришина.

Чудовий тандем на церемонії склали ведучі — професор Ігор Кривошея та студентка Крістіна Наумова.

Веселий настрій та справжню естетичну насолоду гостям свята подарували самодіяльні артисти. На свій мистецький Оскар претендували концертні номери за участю танцювального колективу «Крок вперед» (художній керівник Вікторія Глобчак), хореографічного колективу Мікслайф, вокалістів – Ніни Бектурганової, Лілії Должкевич, Ростислава Повзуна, Наталії Камінської, Альони Магрук, Сергія Кононенка, студентського народного театру драми і комедії УДПУ (керівник Наталія Алексеєва) та музиканта Світлани Бурлаки. Родзинкою дійства були історична вікторина від Анни Радчук та розіграш призів від спонсорів.

Щоб отримати престижний «Оскар», студентам потрібно було працювати весь рік. Упродовж місяця спільнота факультету в мережі «ВКонтакті» голосувала за активних, спортивних, творчих, відповідальних істориків. Вони - еліта та гордість колективу факультету. Це студенти, які завжди можуть перетворити будні у свято, які гідно захищають честь факультету та університету на міському, регіональному та всеукраїнському рівнях. За результатами голосування у фінал вийшло 42 особи, з яких у здоровій та чесній боротьбі найвищу нагороду отримали 14.

Статуетки «Оскар» по номінаціях удостоїлися: «Найактивніший студент» - Влада Чернецька, «Відмінник року» - Михайло Пуля, «Волонтер року» - Еріка Голожай, «Найстильніший студент» - Вепа Мовлямбердієв, «Найкращий спортсмен» - Борислав Бойчев, «Відкриття року» - Ірина Фурман, «Найкраща пара» - Настя Швед та Андрій Бодапростов, «Найкраща староста» - Альона Магрук, «Студент року» - Максим Стангріт, «Найкраща група» - 31-ша , «Душа гуртожитку» - Іван Лісніченко, «Джокер» - Ірина Терпан, «Творча особистість року» - Вікторія Юрченко, «Позитив року» - Олег Подолян.

Для оголошення результатів змагання та проведення церемонії нагородження на сцену запрошувалися гості свята та викладачі історичного факультету. Щиро вітали переможців у своїх номінаціях проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Наталія Ревнюк, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, представники волонтерського штабу «Разом» Інна Титаренко та Лідія Кравчук. На завершення з вітальним словом й подякою організаторам дійства та спонсорам виступив декан факультету, професор Анатолій Карасевич.

Конкурс на отримання звання «Оскар історичного факультету» сприяв підвищенню у студентів інтересу до навчання, розвитку соціальної активності, виявлення творчого потенціалу юнаків та дівчат, створення в студентському середовищі атмосфери творчої співпраці та здорового суперництва.

Пресцентр УДПУ