Студенти ІІІ курсу історичного факультету презентували результати наукового проекту з предмету охорона і збереження пам’яток історії і культури «У майбутнє крізь призму пам’яток».

Під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України Ольги Скус студенти презентували результати дослідження пам’яток історії, садово-паркового мистецтва, археології, архітектури та монументального мистецтва. За умовами проекту кожна з груп підготувала віртуальну екскурсію пам’ятками історії та культури України.



Ставлення до історико-культурної спадщини є віддзеркаленням нашої культури, цивілізованості нації. Ми не варті майбутнього, якщо не цінуємо минулого, тому маємо турбуватися і цікавитись пам’ятками історії та культури. Про далекі часи нам нагадують архітектурні споруди, тисячі пам’ятників, обелісків, меморіальних знаків. Всі ці пам’ятки мають неоціненне історико-культурне значення, вони охороняються державою, їх недоторканість гарантує Конституція України. Зберегти їх для нащадків та майбутнього – ось шляхетна місія та прямий обов’язок теперішнього покоління.

Проведений захід – це ще одна можливість нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох поколінь.

Пресцентр УДПУ