Опубліковано всесвітній рейтинг університетів Webometrics за січень 2016 р. До нього увійшли 292 вітчизняних вищих навчальних закладів.

Як відомо, вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі.

Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік (у червні-липні і січні-лютому) та охоплюють 24 тисяч університетів з усього світу. Рейтинг укладається з 2004 року однією з найбільших наукових установ Європи – Національною дослідницькою радою Іспанії.

Рейтинг орієнтований на оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій університету на світовий науковий прогрес, наповненість та «популярність» веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них. ТОП українських вишів у рейтингу очолює Київський Національний університет імені Тараса Шевченка.

У новому рейтингу Webometrics серед українських вишів Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини – на 30 місці, позиція нашого університету серед світових ВНЗ – 4880.

Ознайомитися із рейтинговою таблицею можна за посиланням http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4579

Пресцентр УДПУ