Студенти і викладачі факультету фізики, математики та інформатики висловили свою щиру подяку та любов найважливішим людям у житті кожного – матусям, адже у травні, коли буяє і квітне все навкруги, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято Матері.

Виховний захід під назвою «Цілуймо руки наших матерів» пройшов у зворушливо теплій атмосфері. Трепетні вірші, наповнені любов’ю пісні викликали у присутніх спогади про дитинство, про теплі мамині руки та мудрі поради. Матуся – найважливіша у світі людина, слово «мама» – найрідніше для кожного. Мама завжди зрозуміє і поспівчуває, лише вона може щиро порадіти і дати дійсно корисну пораду. Мати дає життя, піклується про навчання, переймається через життєві негаразди, робить геть усе, аби діти були щасливими й зростали гідними особистостями, здатними досягти великих висот у своєму житті.

Студенти-іноземці по-особливому відчули це свято, адже вони не мають змоги бачити щодня своїх найрідніших, поспілкуватись чи просто обійняти. Тому пісня, яку виконала студентка першого курсу Гунча Чапікова для всіх матерів викликала сльози на очах в учасників заходу. Але тут же студенти 4 курсу своєю гумористичною сценкою підняли настрій і ще раз переконали, що жодна сім’я не може обійтись без мами.

З вітальним словом до студентів і викладачів звернулася заступник декана з виховної роботи Яна Кісіль, закликаючи присутніх ніколи не забувати своїх матерів, частіше говорити про свою любов до них! Повсякчас слід турбуватися про мам, бути вдячними і пам’ятати скільки добра вони для нас зробили, а скільки ще намагатимуться робити, доки дозволятиме їх здоров’я. Погляньте у щирі матусині очі, ніжно обійміть і скажіть: «Мамо, я тебе люблю!».

Справжнім сюрпризом на завершення свята була демонстрація відеоролика, присвяченого матерям. Він не залишив байдужого жодного глядача! Захоплення висловлювали всі, а вуста матерів зронили щирі слова вдячності.

Щире й трепетне душевне свято чітко увиразнило: матуся – найближча людина і слід шанувати той неоціненний дар, яким вона колись вас наділила – ваше життя!

Пресцентр УДПУ