Триває Міжнародна літня школа «Cultural and Scientific Promotion of the University» (08-14.10.2023), яка продовжує розпочату ще в лютому 2023 р. серію шкіл, організованих Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu для своїх українських партнерів в чудовому місці Pałac w Dębinie.

Серед учасників школи – Наталія Алексєєва, начальник Центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Серед лекторів школи – проректор з наукової роботи проф. Катажина Дзюбальська-Колачик, доктор Костянтин Мазур, проєкт-менеджер Анна Шмідт-Фєдлер та інші.

Доктор Костянтин Мазур розповів про EPICUR та індивідуальну траєкторію в науці. Наталія Лабяк ознайомила з діяльністю Welcome Centre університету, можливостями для адаптації іноземних студентів та заходамии для міжнаціональної інтеграції. Директор Познанського фестивалю науки і мистецтва Анна Млинарчик розповіла про організацію фестивалю, який вже став традицією (у 2023 році планується проведення 27-го фестивалю), а також про заходи з популяризації науки.

Також всі учасники під час воркшопу працювали у 6 командах і запропонували цікаві проєкти для Welcome Centre, зокрема із залученістю українців.

Проєкт шкіл фінансується Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu та Narodowe Centrum Badań i Rozwoju

Пресцентр УДПУ