Відбувся Третій Всеукраїнський науково-методичний семінар-тренінг «Особливості застосування сучасних технологій навчання ВНЗ». Він проходив у м. Луцьк, а його організатором була завідувач Польсько-української науково-дослідної лабораторії дидактики імені Яна Амоса Коменського, доктор педагогічних наук, професор кафедри виховних технологій та педагогічної творчості факультету початкової освіти УДПУ Інна Осадченко.

Семінар-тренінг складався з 3-х блоків та підведення підсумків. У процесі І-го блоку учасники науково-методичного семінару-тренінгу з’ясували сутність поняття «технологія навчання у ВНЗ», дали аналіз сутності поняттю «технологія навчання у ВНЗ». Завдяки «Роботі у малих групах» була визначена організація навчально-пізнавальної діяльності студентів у процесі застосування сучасних технологій навчання. У процесі ІІ-го блоку були з’ясовані дидактичні вимоги до формулювання ситуаційних завдань, визначили та обґрунтували дидактичні вимоги до формування навчальних кейсів. У процесі ІІІ-го блоку з’ясували психодидактичну готовність викладачів до застосування сучасних технологій навчання, дали характеристику дидактичної моделі застосування сучасних технологій навчання у ВНЗ.

Під час підбиття підсумків семінару відбувся діловий і цікавий діалог: запитання - відповідь, а потім було сплановано подальшу роботу.

Пресцентр УДПУ