Завідувача кафедри суспільних дисциплін, кандидата філософських наук, професора Анатолія Карасевича в нашому університеті знають як науковця, автора цілого ряду навчальних посібників для студентів та читачів, яких цікавлять проблеми теорії політичної влади та партійної системи. А на нещодавній зустрічі у науковій бібліотеці багато присутніх відкрили для себе Анатолія Олександровича як людину творчу, талановиту, автора поетичної збірки «Пам'ять» та багатьох віршів, які ще не вийшли друком.


Бібліотекарів, викладачів, студентів вразив поетичний дар Анатолія Олександровича. До того ж він талановитий читець. Професор декламував свої вірші, коментуючи їх зміст, а присутні, затамувавши подих, слухали та переймалися кожним рядком, що вражав до глибини душі. Звучали поезії на болісну тему війни, присвячені загиблим воїнам, пам'ять про яких буде жити віками. Ряд творів автор присвятив матері, любові до рідного дому. Їх декламування викликало у слухачів багато хвилюючих емоцій та переживань.

Присутні також з інтересом слухали мелодійні пісні у виконанні магістранта Ярослава Ткаченка, який поклав на музику вірші Анатолія Карасевича.



Учасники творчої зустрічі поділилися відгуками про науковця та поета. Бібліотекар Галина Брікова зазначила, що її неймовірно захопило уміння Анатолія Олександровича настільки чуттєво й проникливо висловлювати свої почуття та переживання за допомогою поетичного слова. Це дійсно висока майстерність! Викладач природничо-географічного факультету Леся Містюкова сказала: «Я вражена. Вперше для себе відкрила Анатолія Карасевича як поета, хоч знала, що він талановита людина» . Слова захвату творчістю колеги прозвучали з вуст викладача фізико-математичного факультету Володимира Стеценка.

Тож нехай талант та сила слова приносять радість й задоволення, вражають струни наших душ!


Пресцентр УДПУ