Для факультету соціальної педагогіки та практичної психології цей тиждень видався надзвичайно насиченим – активно і енергійно студенти та викладачі святкували «День психолога».

У програмі святкового тижня:

  • Лекції практичного психолога університету Міщенко М.С. на теми «Емоційна культура майбутнього фахівця» та «Типові проблеми у роботі практичного психолога».
  • Тренінг з невербального спілкування на тему «Мова жестів», який провів студент першого курсу Войтенко Сергій.
  • Акція "Дізнайся більше про психолога". Маленьке диво-свято з кольоровими кульками та філософськими визначеннями про покликання психолога. Сенс акції полягав у тому, щоб якомога більше студентів отримали кольорову кульку із стрічкою, на якій містилася інформація про психологів та їхнє призначення в людському житті.
  • У рамках проведення Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» студенти УДПУ провели ряд акцій та заходів, спрямованих на збір коштів для закупівлі інсулінових помп дітям, хворим на цукровий діабет.
  • У холі нового корпусу УДПУ під керівництвом соціально-психологічної служби проведений благодійний ярмарок. Учасники готували саморобні прикраси, картини, вироби з бісеру, пекли пиріжки та тортики, щоб потім виставити це все на продаж. В ярмарку брали участь студенти різних навчальних закладів м. Умань.




На вулицях міста Умань можна було спостерігати цікавих розмальованих персонажів «аніме». У рамках акції «Серце до серця» було організовано фото-прогулянку «аніме» та мультиплікаційних персонажів, де кожен бажаючий міг проявити свою фантазію, фотографи могли відточити свою майстерність, а учасники отримати море позитивних вражень і гарні творчі фотознімки. Крім того, привертаючи увагу до себе, группа креативної молоді мала можливість зібрати невелику кількість коштів для допомоги хворим дітям.




У актовій залі педагогічного коледжу відбувся сольний концерт рок-гурту «Хід у відповідь»! Крім якісного року та драйвового рок-н-роллу, які молоді талановиті виконавці подарували публіці, хлопці пожертвували гроші волонтерам УДПУ на лікування хворих дітей. Крім того на концерті були присутні, депутат обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України Андрій Крохмаль та секретар міської ради Аркадій Рибак, котрі внесли щедрі пожертви на закупівлю інсулінових помп хворим дітям.

Студентами 21 групи було проведено гендерне дослідження відмінностей у сприйнятті чоловіками та жінками двомірної інформації і побудові в уяві 3-D об’єкта. Учасниками дослідження стали 70 студентів УДПУ ім. П. Тичини, з них: 35 жінок і відповідно 35 чоловіків. Дослідження показало, що 74 відсотки чоловіків впоралися з завданнями тесту і 26 % допустили помилки при його виконанні. У жінок ці показники дещо нижчі: 52% успішно пройшли тест, 47% - виконали поставлені перед ними завдання з помилками і 1% не дали жодної правильної відповіді. За результатами дослідження можна зробити висновок, що здатність до побудови в уяві 3-Dоб’єкта у чоловіків значно вища, ніж у жінок. Тому можна вважати, що результати тесту підтвердили поставлену дослідниками гіпотезу.

Чудовий настрій створювали студенти 24 групи, які всім бажаючим роздавали кумедні «смайлики» з різними емоціями.

Завершив програму святковий концерт, підготовлений студентами факультету для всіх психологів міста Умані. Саме він став вирішальним у підбитті підсумків конкурсів, які були оголошенні серед студентів ще на початку навчального року. За результатами голосування у номінаціях «Кращий студент ФСППП - 2012»перемогла Підгорна Ольга, «Краща староста ФСППП – 2012»–Каган Тетяна, «Краща група ФСППП – 2012»–42-га. У номінації«Краща кімната в гуртожитку - 2012»вибороли перемогу студентки Панасюк Ірина та Ворошило Інна. Також був відмічений автор найцікавішого короткометражного фільму – Чорний Юрій. Вкотре сміливо можемо констатувати: «Наші студенти – наша гордість!»