00

Умови навчання.

Військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на добровільних засадах проходять громадяни, які мають або здобувають ступінь вищої освіти не нижче «бакалавра» (диплом не пізніше 01.07.2026 р., а також випускники коледжів, зарахованих на навчання в ЗВО), придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Терміни навчання - 2 роки: вересень 2024 - липень 2026.

За денною формою навчання - протягом одного навчального дня на тиждень або від 2-х до 3-х тижнів поточного семестру методом проведення поточного семестрового збору за змішаною формою навчання з використанням дистанційного курсу веб ресурсів програм підготовки.

Оплата за навчання.

Навчання за рахунок коштів фізичних осіб (7500 грн. за семестр).

Програма військової підготовки розрахована на 4 семестри і навчальний збір, який проводиться за рахунок МО України.

Відстрочка від призову.

На весь термін навчання надається відстрочка від призову на військову службу згідно чинного законодавства (Закони України «Про військовий обов’язок і військову службу» ст. 17; «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» ст. 23).

Підсумки навчання.

Громадяни, які пройшли повний курс військової підготовки, склали встановлені іспити, атестуються до осіб офіцерського складу з присвоєнням відповідного первинного військового офіцерського звання «молодшого лейтенанта запасу».

Працевлаштування.

На військову службу за контрактом на посади осіб офіцерського складу: Збройних Сил України, СБУ, НГУ, ДПСУ, МВСУ, СЗР та ін

Правила прийому

З усіх питань щодо Правил прийому, вступних випробувань та порядку проходження військової підготовки за програмою офіцерів запасу на КВП СумДУ звертатись за телефоном Web-сайт: E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Кожного вівторка поточного року об 11:00 керівництво КВП проводить онлайн зустріч з абітурієнтами.

За додатковою інформацією і роз’ясненнями звертатись за адресою:

м. Суми, вул. Г.Кондратьєва, 165, «Кафедра військової підготовки СумДУ».

Тел. ( 0542) 62-83-15, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

КВП буклет реклама НАБОР 2024

Пресцентр УДПУ