В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини постійно ведеться контроль за додержанням законодавства про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих і санітарно-побутових умов.

Важливим напрямком такої діяльності є своєчасне виконання заходів пожежної безпеки. Усі навчальні і виробничі приміщення університету оснащені необхідним протипожежним інвентарем, схемами евакуації людей у випадку пожежі.

Щорічно купуються вогнегасники та інші засоби протипожежної безпеки, проводиться технічне обслуговування та перевірка придатності засобів пожежогасіння. За рахунок коштів загального фонду оплачено послуги з підвищення вогнестійкості дерев’яних конструкцій даху навчальних корпусів, встановлено пожежну сигналізацію та систему оповіщення про пожежу у корпусах та гуртожитках. За останні роки проведена робота з відновлення роботи пожежних гідрантів та ремонту внутрішньої системи водопостачання пожежогасіння в гуртожитках.

В університеті також систематично реалізуються заходи щодо безпечної експлуатації виробничих будівель і споруд, машин, механізмів, устаткування, транспортних засобів.

Територія університету постійно утримується в чистоті. Відходи пальних матеріалів, опале листя і суху траву регулярно прибирають і вивозять з території у спеціально відведені місця.

Усі працівники та студенти проходять навчання та інструктажі з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

Дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я довколишніх людей під час перебування на території університету – це відповідальність в першу чергу адміністрації університету та кожного учасника освітнього процесу.

Пресцентр УДПУ