В актовій залі корпусу №3 відбулося зібрання студентів з Туркменістану, на якому були присутні перший проректор Андрій Гедзик, завідувач відділу по роботі з іноземними студентами Надія Ремезовська та директор Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Олександр Лаврик.

Мета заходу – залучити іноземних студентів в соціокультурне середовище ВНЗ і допомогти їм адаптуватися в нових для них умовах. На зборах розглянуто питання про правовий режим і порядок перебування іноземних громадян на території України. Також студенти ознайомилися з інформацією про необхідність медичного страхування.

Але головною ціллю зібрання було обрання лідера, який стане представником у студентській раді університету. Вибори відбувалися згідно Закону України «Про вищу освіту» та Положення про студентське самоврядування в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Після проведення таємного голосування членом студентської ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини від іноземних студентів було обрано студента І курсу факультету фізичного виховання Бегенча Реджепова. Новообраний лідер подякував за довіру та пообіцяв залучати іноземних студентів до суспільного життя університету.

Пресцентр УДПУ