Для трьох студентів ІІІ курсу факультету іноземних мов УДПУ кінець ‎2016-2017 навчального року був радісним не тільки з приводу початку літніх канікул, а й ощасливив новиною, адже вони стали учасниками Міжнародної програми мобільності з обміну студентів Mobile+2.

1 вересня 2017 року Марія Денисюк, Артур Бойко, Михайло Бевз вирушили на навчання до Португалії. Перший місяць в цій західноєвропейській країні був для них надзвичайно насиченим, та студенти напевне знають – головне та найцікавіше ще попереду.

Порту – старовинне місто з тисячолітніми будівлями. Саме тут можна відчути дух середньовічної Європи. Вражаюча архітектура в поєднанні з безмежним океаном та живописними заходами сонця не залишать нікого байдужим.

Студенти розповідають, що місто Порту зустріло їх надзвичайно тепло. Сонячна погода, середземноморський клімат, щирі люди – все це дарує неймовірні враження, які назавжди залишаться в серцях. Вражає і навчальний заклад, до котрого студентам УДПУ пощастило потрапити. В університеті Porto навчається понад 26 тисяч студентів з усього світу, тому це прекрасна можливість знайти багато нових друзів, дізнатися, хоч і заочно, про їхні культури та традиції.

«У найбільшому університеті Португалії ми отримуємо насолоду від навчального процесу, відвідуючи пари в найкращих викладачів країни, — пишуть на Батьківщину Марія, Артур та Михайло. — Після завершення програми ми повернемося у наш рідний навчальний заклад зовсім іншими людьми, тому що подорожі та обмін культурним досвідом сприяє розширенню світогляду. Ми будемо намагатися всіма силами змінити справи на краще в нашому університеті та в нашій країні».

Пресцентр УДПУ