Свято «Купайло в Легедзиному» уже стало традиційним етнографічним заходом, на яке із цікавістю та великим бажанням очікують жителі всієї України. Активними учасниками цьогорічного святкування, яке відбулося в день літнього сонцестояння, були і студенти історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Організатори етнографічного свята - Національний центр народного мистецтва «Музей Івана Гончара» та Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура», директором якого є викладач кафедри загальної історії УДПУ імені Павла Тичини Владислав Чабанюк – підготували для відвідувачів насичену цікаву програму з народними піснями і танцями, майстер-класами та виставками.

Студенти-історики нашого університету під керівництвом викладача кафедри загальної історії Катерини Діденко на святі біля музею Трипільської культури виконували особливу місію – були «купальською вартою», здійснювали реєстрацію відвідувачів, керували майданчиками «дитячої археології» та музейних виставок.

Завітали на святкування «Купайло в Легедзиному» також декан історичного факультету Анатолій Карасевич та його заступники Анна Шауренко і Альона Устенко. Спільно із студентською молоддю та гостями вони поринули в атмосферу давніх українських традицій та обрядів, пов’язаних із водою, вогнем, травами; насолодилися виступами етнографічних гуртів з Києва «Рожаниця», «Многая літа», «Бурса фольклору», «Орелі», «Володар», переглянули показ дитячих етнокостюмів від майстерні «Аденчик-Баденчик». Найочікуванішим моментом свята став виступ загадкової і водночас легендарної української співачки Каті Чілі.

Пресцентр УДПУ