Карпати – неповторний мальовничий край високих гір, стрімких потоків і чистого повітря. Своєрідність і краса природних ландшафтів, багатий тваринний і рослинний світ, унікальна скарбниця природних екосистем, де збереглися рідкісні реліктові види флори, фауни і, як ніде в Україні, народні звичаї, традиційна побутова культура…

З метою виховання любові і поваги до історії рідного краю студенти історичного факультету під керівництвом заступника декана з виховної роботи Анни Шауренко та фахівця польського культурно-освітнього центру Людмили Кривої здійснили подорож мальовничими куточками Західної України.

Підіймалися на північно-східний схил гори Туркул, де на висоті 1750 метрів над рівнем моря знаходиться озеро Несамовите. Неподалік від села Поляниця біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря побували в одному із найбільших гірськолижних курортів України – «Буковелі». Відвідали художньо-меморіальний комплекс «Стежка Довбуша», що  знаходиться  неподалік міста Яремче в межах Карпатського Національного природного парку, а починається в заповідному урочищі під назвою «Дрібка». Побачили дивовижний і унікальний водоспад «Пробій», що знаходиться на річці Прут, де  поруч розташувався знаменитий на всю Україну сувенірний ринок та водоспад Женецький Гук – чи не найвідоміший карпатський шипіт між селами Микуличин і Татарів Івано-Франківської області. Побували в Музеї Писанкового Розпису, що знаходиться в Коломиї і перебуває в структурі Національного Музею Народного Мистецтва Гуцульщини та Покуття.

Це далеко не повний перелік об’єктів, які відвідали наші туристи. За час, проведений у горах, студенти духовно збагатили свій внутрішній світ, зробили багато пам’ятних фото, а головне – набрались позитивних емоцій. З приємною втомою від казкової подорожі, але дуже щасливі, повернулися до навчання.

Пресцентр УДПУ