Змінивши щоденне вбрання на традиційні святкові українські строї, студенти історичного факультету у рамках козацького тижня (до речі, традиційного упродовж кількох років напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці) у вестибюлі третього корпусу університету влаштували козацький ярмарок.

Впродовж усього дня студенти, викладачі університету та всі охочі могли за символічну платню спробувати страви справжніх українських козаків, приготовлені студентами-істориками.

Господарі ярмарку, співаючи українських народних пісень та всіляко демонструючи справжню українську гостинність, щиро запрошували кожного перехожого приєднатись до забави. На святі панували козацькі веселощі, щира радість та справжній український дух! Було й чим поласувати: вареники, сирники, страви з сезонних фруктів, деруни, перепічки, пампушки, узвар тощо.  Всі, хто куштував козацькі страви, із захопленням констатували: справжня українська кухня — найсмачніша!

Кошти, виручені під час ярмарку, будуть спрямовані на благодійні цілі.

Пресцентр УДПУ