Ректор УДПУ, професор Наталія Побірченко та декан факультету фізичної культури, доцент Галина Безверхня зустрілися із студентами-тріумфаторами спортивних досягнень.


5-10 червня в м. Оулінс (передмістя Ліона) Франція відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту у поштовху довгим циклом серед студентів, чоловіків, жінок, юніорів, ветеранів (чоловіків і жінок).  У змаганнях взяло участь понад 100 учасників.

Подвійне «золото» та срібло здобув на чемпіонаті наш студент 1 курсу факультету фізичної культури Валентин Хмільовий. У ваговій категорії до 70 кг спортсмен був першим серед студентів та юніорів, а серед дорослих піднявся на другу сходинку. Дві гирі по 32 кг юнак підняв 47 раз, а дві гирі по 24 кг - 85 раз. (За одне тренування він може «перекачати» 15-20 тонн).

Валентин - вихованець Голованівської ДЮСШ, що на Кіровоградщині, зокрема, тренера Василя Доценка. Гирьовим спортом хлопець займається з 15 років. У роки свого юніорського віку він тричі виборював звання чемпіона України і ще навчаючись у школі брав участь у чемпіонаті світу. Ці досягнення й дали право юнаку виступати на чемпіонаті світу в Ліоні (Франція).


Добре відомий серед спортсменів-кікбоксерів студент нашого університету Артем Савенко повернувся з кубка світу з кікбоксингу "Best Fighter", який днями проходив у місті Ліньняно, Саббіадоро, Італія. У розділі фул-контакт у ваговій категорії до 63.5 кг Артем здобув бронзову нагороду. (У складі збірної України, котру тренує черкасець Юрій Зубов, окрім Артема від Черкаської області поїхало ще два спортсмени - Ігор Приходько та Іван Ткаченко, які здобули кубки світу).



На зустрічі у ректора із Валентином Хмільовим та Артемом Савенком йшлося про умови підготовки до змагань. Наталія Семенівна щиро привітала хлопців із спортивними досягненнями, поцікавилась подальшими планами. В університеті роблять все, щоб ні напружені сесії, ні якісь інші причини не могли стати студентам факультету фізвиховання на заваді у досягненні омріяної мети. У навчальному закладі підносять планку своєї відповідальності за здобутки наших спортсменів (і не тільки спортсменів), і весь час намагаються тримати її на високому рівні.



І Валентин Хмільовий, і Артем Савенко подякували за увагу до їх спортивної кар’єри з боку керівництва університету, за постійну суттєву підтримку, котра сприяє росту їхніх досягнень. Хлопці розповіли, що зараз, коли в Україні така важка ситуація, вони відчували себе посланцями народу незламної країни, яка бореться за свою цілісність. Наші спортсмени відчули на змаганнях велику повагу до України як до вільної держави. Валентин та Артем довели, що бойовий козацький дух, притаманний українцям, не здатні зламати ніхто і ніщо, ніякі обставини.

Пресцентр УДПУ