Студентка 4 курсу факультету української філології Дар’я Крайнова пройшла останній етап відбору до числа агентів змін і працюватиме в національному проекті «Навчай для України». Вона стала однією з 40 учасників, обраних з-понад трьохсот кандидатів.

Дар’я розповіла, чому вирішила подати заявку: « Зараз я на порозі випуску з університету. Переді мною постає вибір подальшого шляху. І ось на сайті Міністерства освіти і науки України я знаходжу інформацію про проект, що шукає активних, цілеспрямованих фахівців для реальних змін в нашій країні. Мене одразу попередили: «Буде нелегко!» Але труднощі — не те, що могло б мене зупинити. відбувався?

Відбір учасників проходив у три етапи. Перший – анкета, що комплексно розкриває тебе як особистість, висвітлює наукові та громадські досягнення, визначає рівень твоєї мотивації. Другий –особисте скайп-інтерв'ю, яке тривало трохи менше години. Третій –Центр оцінювання. Це найбільш довготривалий та цікавий етап. Зранку учасники відбору познайомились, навіть колективно провели гру, а далі – письмовий тест на визначення рівня володінням фаховим предметом (я обрала англійську мову). Потім було проведення міні-уроку з цієї дисципліни, після – групова робота у формі вирішення ряду педагогічних задач і особиста співбесіда. Я покинула приміщення Центру оцінювання близько шостої вечора, цей час пролетів неймовірно захоплююче. Найприємнішим для мене було знайомство з надихаючими професіоналами своєї справи з різних куточків України».

Зичимо Дар’ї успішної праці в національному проекті «Навчай для України». Сподіваємось, що наступного року випускники УДПУ знову долучаться до проекту.

Довідково

«Навчай для України» – це програма, яка залучає найкращих випускників та молодих спеціалістів до викладання в школах та розвиває їхній лідерський потенціал для розширення освітніх можливостей в житті дітей сьогодні та здійснення системних змін в країні завтра. Цьогоріч Україна стала 41 країною у світі і 17 у Європі, що приєдналася до Teach For All. Планується, що випускники програми сформують спільноту, яка стане рушійною силою системних змін як в освіті, так і в інших сферах.

Що далі? Цьогоріч випускники подібних програм у Болгарії, Великобританії й Іспанії ввійшли до списку 30-ти найуспішніших соціальних підприємців Європи за версією Forbes; 53 з 202 випускників програми Enseña Perú працюють у Міністерстві освіти Перу.

 

Пресцентр УДПУ