Здобувачка освіти факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Діана Погосян успішно поєднує здобуття освітнього ступеня «бакалавр» з активною волонтерською діяльністю у Вроцлаві (Республіка Польща). Вимушено перемістившись за кордон від початку повномасштабного вторгнення, Діана, спільно з однодумцями, підтримують Україну, влаштовуючи благодійні концерти, флешмоби та мітинги. Один з таких масштабних заходів відбувся ще 22 травня 2023 року у місті Вроцлав.

А нині наша студентка співає на благодійних концертах під назвою «Вечорниці», які щомісяця відвідують її численні шанувальники. За цей час Діана з командою зібрали та надіслали на допомогу українцям понад 25 тисяч злотих (245 тисяч 350 грн), за які було придбано автомобіль, пальне, маскувальні сітки та інше.

Пишаємося нашими здобувачами, які своєю творчістю обʼєднують українців за кордоном, поширюють українську культуру, знайомлять іноземців з українською піснею, і, таким чином, проявляють свою громадянську позицію.

Пресцентр УДПУ