Для розвитку, виховання й навчання дітей дошкільного віку впроваджується новий інтеграційний підхід – SТRЕАМ - освіта. Цей напрям освіти інтегрує в собі завдання з формування в дітей загальних наукових уявлень про світ; ознайомлення їх з інформаційно – комунікаційними технологіями; розвиток уміння експериментувати, конструювати; навчання дітей основ опрацювання змісту тексту, грамоти, математики, а також різних видів мистецтва.

«Роби, як ми, роби краще нас!» – під таким девізом було проведено заняття з ознайомлення слухачів курсів підвищення кваліфікації дошкільного факультету з сучасним напрямом SТRЕАМ-освіти.

Сучасні дошкільнята – відкриті, розкуті, комунікабельні. Старі іграшки та ігри не викликають у них особливого інтересу. Як же оновити зміст ігрової діяльності? Як створити умови не лише для формування ігрових умінь, а й для розвитку творчих здібностей, винахідливості, уяви, індивідуальності, фантазії? На ці та інші запитання намагалися знайти відповідь учасники зустрічі.

Присутні отримали слушні поради щодо реалізації STREAM- освіти у дошкільних закладах, були учасниками майстер – класу по впровадженню дослідницької діяльності в роботу з дітьми. Живе спілкування, цікаві ідеї, обмін досвідом надихнули слухачів курсів на нові ідеї щодо запровадження напрямів STREAM- освіти в роботу з дошкільниками.

Пресцентр УДПУ