У рамках реалізації міжнародного академічного обміну з 1 по 31 січня 2023 р. здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії І року підготовки, викладач кафедри української мови та методики її навчання Інна ЛУКІЯНЧУК перебувала на науковому стажуванні на базі факультету «Artes Liberales» Варшавського університету, Республіка Польща, та під опікою наукового керівника доктора Кінги Бялек працювала над проєктом на тему: «Освітні Інтернет-ресурси у професійній діяльності філолога: польський досвід». Узяти участь у такому стажуванні вдалося завдяки стипендії NAWA для молодих дослідників.

Із метою здійснення дослідження та виконання завдань індивідуального плану наукового стажування Інна Володимирівна відвідала бібліотеку, факультет журналістики, інформації та книгознавства, кафедру україністики Варшавського університету та центр науки «Коперник».

Стажування дало змогу вивчити досвід підготовки майбутніх філологів у Варшавському університеті, зокрема щодо використання освітніх Інтернет-ресурсів у професійній діяльності, визначити найкращий досвід застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, що забезпечують удосконалення освітнього процесу, доступність та ефективність освіти, підготовку молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві та в майбутньому впроваджувати його при підготовці вчителів української мови та літератури в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

За результатами звіту про наукову діяльність стипендиста на основі засвоєних знань щодо інноваційних технологій, форм, методів та цифрових засобів навчання; врахування європейського досвіду з метою якісного вирішення професійних завдань у сфері навчально-методичної діяльності; апробування результатів наукових досліджень у міжнародному середовищі, вироблення пропозицій із впровадження в практику навчально-педагогічної діяльності передових досягнень науки Інна ЛУКІЯНЧУК отримала довідку про міжнародне стажування.

Пресцентр УДПУ