Незабутні враження та море позитивних емоцій подарував добре організований відпочинок для 45 юнаків та дівчат із Туркменістану, які нещодавно стали студентами нашого університету і навчаються на різних курсах природничого факультету. Дозвілля для них влаштували на агробіостанції університету їх українські одногрупники на чолі із заступником декана з виховної роботи Галиною Дрозденко. З особливою відповідальністю до організації відпочинку на природі поставилися кращі студенти та актив факультету. Було сплановано цілу низку розваг, які супроводжувався піснями, конкурсами й національними танцями. Все це, а ще - тепла й доброзичлива атмосфера, дотепні жарти дарували піднесений настрій не лише студентам іншої країни, а й організаторам та всім відпочивальникам.






А як можна було в поході обійтися без смакування каші!? Заповзятливі туристи влаштували справжній конкурс різної смакоти. Хлопці та дівчата гуртом смажили м'ясо, готували туркменський плов, варили українські вареники, нарізали салати з осінніх овочів. За святковим столом під зеленими шатами могутніх дерев агробіостанції знайшлося місце кожному учаснику турпоходу.

А на завершення теплої , доброзичливої й товариської зустрічі усі мали можливість приєднатися до виконання танців під мелодії сучасних туркменських пісень. Декому вдалося навіть вивчити окремі елементи національних танцювальних рухів.

Не мала меж вдячність студентів із Туркменістану за увагу до них та чудово організоване дійство! Найголовніше – молоддю різних країн та культур використана ще одна чудова нагода пізнати один одного, поспілкуватися та потоваришувати.







Пресцентр УДПУ