Цими днями в Києві на НСК «Олімпійський» відбувся Всеукраїнський форум, спрямований на вирішення питання зайнятості та розв’язання проблем безробіття молоді, зокрема, її працевлаштування на перше робоче місце. Організаторами форуму виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).



З вітальним словом до присутніх на форумі звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який наголосив, що молодіжний сегмент ринку праці – найбільш проблемна частка загальнонаціонального ринку праці. Тож з огляду на несприятливі тенденції молодіжної зайнятості зростає необхідність підвищити захист права на працю молоді. Тому на вирішення цих та інших питань ним було запропоновано роботи секцій за напрямами: «Професійна кар’єра» – інновація у профорієнтації»; «Альтернативні напрями розвитку самозайнятості молоді»; «Вища освіта крізь призму ринку праці» та ін. Ігор Олександрович закликав молодь до тісної співпраці та розробки дієвих механізмів реформування молодіжної політики в Україні.

Результатом діяльності форуму став проект резолюції Всеукраїнського форуму. Кожен бажаючий може ознайомитись із проектом та внести пропозиції щодо його зміни чи вдосконалення. Інформація за посиланням: http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/15952.

Міністр привітав з перемогою учасників XVI Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. Серед них, у номінації «Соціальний проект», було нагороджено авторський колектив факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини - кандидата педагогічних наук, доцента, декана факультету соціальної та психологічної освіти Оксану Кравченко та кандидатів педагогічних наук Майю Перфільєву й Оксану Шевчук за проект «Центр соціальної та освітньої інтеграції осіб з інвалідністю».

Бажаємо переможцям міцного здоров’я, творчого натхнення, подальших успіхів та плідної праці!

Пресцентр УДПУ