Сьогоднішнє свято - День фізкультурника - по праву називають святом здорового способу життя. З дитинства нам знайомий крилатий лозунг «В здоровому тілі - здоровий дух!»

Факультет фізичного виховання нашого університету, створений в 2007 році на базі спеціальності «фізичне виховання», виправдовує своє покликання щодо поширення спортивного руху в широкі маси, успішно готує майбутніх професійних фізкультурників. Факультет займається якісною виучкою висококваліфікованих фахівців у сфері «фізичного виховання, спорту та здоров’я людини», які поєднують у собі професійні знання, ділові якості та здатності розв’язувати проблеми сучасної науки й практики з високою культурою та громадською свідомістю.

За час свого існування факультет підготовив понад півтисячі вчителів фізичної культури, котрі щорічно поповнюють тренерські та педагогічні колективи навчальних закладів Черкаської, Кіровоградської, Вінницької, Київської, Одеської, Миколаївської та інших областей України. Наші випускники працюють також за межами України. Значна частина випускників факультету стала керівниками спортивних організацій та клубів, провідними тренерами з різних видів спорту. Зараз на факультеті навчаються десятки майстрів та кандидатів у майстри спорту. Майже двадцять студентів є кандидатами та членами збірних команд України з різних видів спорту.

Студенти та випускники факультету – гордість університету та країни, адже серед них є відомі спортсмени, які своїми перемогами на Всеукраїнських та Міжнародних турнірах звеличують і прославляють Україну.

На факультетi фізичного виховання здiйснюється пiдготовка фахiвцiв за такими освiтньо-квалiфiкацiйними рiвнями: бакалавр – термін навчання 4 роки, кваліфікація вчитель фізичної культури; спецiалiст – термін навчання 1 рік, кваліфікація вчитель фізичної культури та основ здоров’я.

Для реалізації освітньо-кваліфікаційних програм існує гарна база - добре обладнані лекційні аудиторії, комп’ютерні класи, навчальні кабінети та лабораторії, спортивні зали, стадіон, ігрові майданчики. Усі навчальні приміщення забезпечені сучасним інвентарем та приладами.

Популярність спорту цілком виправдана. Спорт - це самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя, рух вперед! День фізкультурника - це всенародне свято! З Днем фізкультурника!

Пресцентр УДПУ