Сьогодні вітання зі святом приймають театрали - всі, хто любить театральне мистецтво, для кого сцена є роботою і хто займається лицедійством у самодіяльних колективах. Привітання із видовищною діяльністю в УДПУ линуть на адресу студентського театру драми і комедії, яким керує Наталія Алексєєва.

Творчий колектив створений 2000 року. У його складі – студенти різних факультетів університету. Уже на початку заснування студентський театр заявив про себе на сценічних підмостках, беручи участь у загальноуніверситетських, міських та обласних святах та концертах, граючи свої спектаклі для школярів – майбутніх абітурієнтів університету. Не випадково за чотири роки театру присвоєно почесне звання “народний”.


Основу його репертуару становлять вистави «Кайдашева сім’я» (І.Нечуй-Левицький), За двома зайцями» (М.Старицький), «По-модньому» (М.Старицький), «Катерина» (Т.Шевченко), «Наталка-Полтавка» (І.Котляревський), «Назар Стодоля» (Т.Шевченко), «Наймичка» (Карпенко-Карий), «Сватання на Гончарівці». Репертуар театру весь час розширюється.

Незабаром на шанувальників студентського театру чекає чергова прем’єра. Яка? Дізнаєтесь скоро. Репетиції тривають. Загалом робота театру спрямована на розвиток творчих здібностей студентів, ознайомлення молоді з українською класичною драматургією. За 14 років існування студентського театру його трупа весь час оновлюється. Акторською грою зачаровували глядачів десятки студентів, котрі закінчивши навчання і ставши педагогами, уже зараз прививають любов до театру своїм вихованцям.

Пресцентр УДПУ