1jpg

Magna Charta Observatory, підписантом якої являється наш університет, оголосила переможців цьогорічного конкурсу есе на тему «Як студенти можуть посилити вплив на те, щоб їхні університети могли робити ефективніший внесок у суспільство?», серед яких студентка 4 курсу факультету дошкільної та спеціальної освіти Діана Стефанова-Слободян.

У конкурсі взяли участь 97 есе від студентів із 24 країн світу. Ессе незалежно оцінювало міжнародне журі, що складалося з 5 суддів з числа представників студентства і керівництва закордонних закладів освіти і організацій: Caroline Sundberg - співробітник з політики ЄС в Лундському університеті (Швеція) та колишній член Ради керівників MCO; Cristina Demaria - уповноважена ректора з питань справедливості, різноманітності та інклюзії Болонського університету (Італія) та член Ради керівників MCO; Peter Kwasi Kodjie - Генеральний секретар Всеафриканської студентської спілки (AASU, Гана) і член Ради керівників MCO; Marcelo Knobel – президент Insper (Бразилія) та член Ради керівників MCO; Catharine Stimpson - професор і почесний декан Вищої школи мистецтв і науки Нью-Йоркського університету (США) та член Ради керівників MCO.

Організатори конкурсу відзначили потенційну значимість участі у конкурсі для розвитку власних університетів та їх ефективний внесок у суспільство.

Переможців конкурсу буде запрошено на Ювілейну конференцію MCO 2023, яка відбудеться 23-25 жовтня в Лодзі, Польща, на якій вони зможуть представити свої есе та візьмуть участь у дискусіях на тему «Університети та реконструкція міст: роль досліджень і освіти».

Пресцентр УДПУ