Проходячи комплексну фахову практику на території Національного природного парку «Синевир», студенти географічної спеціальності природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини відвідали Науково-навчальний центрі (НПП) «Синевир» в с. Колочава (Міжгірський район, Закарпатська область) Київського національного педагогічного університету (КНПУ) імені М.П. Драгоманова.






Студенти із КНПУ показали своїм колегам із Умані ННЦ «Синевир», провели ознайомчу екскурсію по території центру, обмінялися думками та поділилися враженнями про живописний Закарпатський край.

Під час дружньої зустрічі директор ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак поділився з нашою делегацією планами по благоустрою та розбудові бази, а на згадку про відвідини центру подарував завідувачу кафедри загального землезнавства та геології доктору геологічних наук, професору Сергію Половці комплект різнорідної літератури про університет та інформаційні матеріали про НПП «Синевир», на території якого розташована ця установа.

І хоча у студентів біологічної спеціальності КНПУ імені М.П. Драгоманова надзвичайно гарна і зручна база для проходження фахових практик із природничих дисциплін, а студенти-природничники з УДПУ проживають у школі, сплять у шкільних класах, позбавлені багатьох зручностей - все це не впливає на якість проходження фахової практики з географічних дисциплін, а навпаки заставляє майбутніх вчителів географії бути зібраними та мобілізованими. Нашим майбутнім біологам також є чим похвалитися: пальма першості у «підкоренні» цієї місцевості належить УДПУ імені Павла Тичини, так як база НПП «Синевир» КНПУ імені М.П. Драгоманова існує близько 5 років, а студенти з нашого вузу вже 15 років проходять практику з природничих дисциплін на території НПП «Синевир».

Пресцентр УДПУ