Працівники читального залу №1 для студентів НН інституту економіки та бізнес-освіти (організатор – викладач кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Сергій Стойка) провели романтичний круїз «Бібліотека-Софіївка». Оскільки наше місто пронизане давниною, загадковістю та незвичайною красою, подорожували по історико-культурним місцям Умані.

Круїз стартував із бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, де заступник директора бібліотеки Олена Усатюк вручила студентам цікавий та незвичайний квест-головоломку, виконуючи завдання якого, учасники складали в одне ціле фрагменти тексту та в результаті прочитали легенду про справжнє почуття – кохання.

Наступною сходинкою круїзу була екскурсія таємничими підземеллями Василіанського монастиря в ДІАЗ «Стара Умань». Тут усі поринули у історію міста.

Побували також в Уманській картинній галереї, де по закінченню оглядової екскурсії, студенти закружляли у вирі ніжного вальсу.

Кінцевою зупинкою романтичного круїзу був Національний дендрологічний парк «Софіївка». Усі присутні, взявшись за руки, сформували серце як символ того, що любов всемогуча, і лише вона ладна розтоплювати холодні серця людей, зберігати гармонію та дарувати щастя усьому людству.

Подорож була наповнена допитливістю, веселими посмішками та, звісно ж, любов'ю. По закінченню романтичного круїзу працівник читального залу Віталія Прокопчук зробила акцент, що бібліотека – не лише полиці книг, підшивки газет та журналів, а це, передусім, територія любові!

Пресцентр УДПУ