2 вересня 2011 року у санаторії Аквадар був презентований посібник-довідник «Санаторій Aquaдар: оздоровлення, лікування, відпочинок» авторів Совгіри Світлани Василівни (завідувач кафедри хімії та екології), Андрійчука Юрія Олександровича (головний лікар санаторію), Гончаренко Ганни Євдокимівни (завідувач лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ).

У презентації книги разом із авторами взяли участь директор Інституту природничо-математичної освіти професор Коберник О.М., декан природничо-географічного факультету доцент Якимчук Р.А. та медичний персонал санаторію.


Акцент посібника-довідника – фактологічні матеріали. Автори розглядають значення санаторно-курортного лікування як одного із шляхів вирішення проблеми зняття фізичної та психічної перевтоми людини. Особливої цінності посібнику надає характеристика методів лікування в санаторію «Аквадар», його лікувальної та оздоровчої бази, основних та специфічних оздоровчих програм, рекреаційних властивостей території.

Книга написана науковою, але, в той же час, доступною мовою і є першою в Україні книгою про санаторій, у якій органічно поєднані всі основні напрямки його роботи.