Студентський народний театр драми і комедії УДПУ імені Павла Тичини вкотре подарував любителям національного театрального мистецтва та своїм шанувальникам цікаву творчу роботу. 6 жовтня в актовій залі університету відбулась довгоочікувана прем’єра фільму-вистави за драмою І.Карпенка-Карого «Безталанна».

Під час урочистостей, з яких розпочався захід, на адресу студентів і викладачів - виконавців ролей, а також режисера-постановника і незмінного керівника театру Наталії Алексеєвої звучали найкращі слова вітань та побажань.

 

У вступній промові Наталія Дмитрівна зазначила, що 2015 рік особливий і для університету, який цьогоріч відзначає 85-у річницю із часу заснування, і для факультету початкової освіти, який святкує 55-річчя створення, і для студентського театру драми і комедії, якому виповнилося 15 років. Цим ювілейним датам присвячено нову роботу університетських театралів.

Із прем’єрою прийшли привітати декан факультету початкової освіти Борис Якимчук, який впродовж багатьох років підтримує театральний колектив, головний спеціаліст Уманського міського відділу культури і туризму Неля Петриченко та начальник Центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Людмила Гекалюк. Студентському народному театру щиро дякували за талант, акторську майстерність, прагнення розвивати театральне мистецтво і бажали подальшого розвитку, вдосконалення та нових сценічних успіхів.

Після урочистих промов відбулась довгоочікувана прем’єра фільму-вистави «Безталанна». Справжньою окрасою відеороботи стала мальовнича українська природа, живі декорації, неповторний національний колорит та народна пісня.

Глядачі поринули у справжній вир складних людських почуттів та життєвих колізій. Кохання і сльози, щастя і розпач – усе було на екрані. Щирі емоції, які переживали актори, втілюючись у персонажі п’єси, додавали особливого трепету душі, викликали у глядачів сльози.

Виконавцями ролей були улюблені наші університетські актори: Галина Дрозденко (Варка), Олександр Патара (Гнат), Яна Панасюк (Софія), Олена Марковська (Ганна), Наталія Алексеєва (Явдоха), Юрій Слободянюк (Дем`ян), Максим Килимистий (Іван), Тетяна Флоріна (Параска), Богдан Мороз (Омелько), Олександра Шкуренко (Катерина), Тетяна Бондарчук (Степанида), Іван Солтусенко (дід Кіндрат), Лариса Сауляк (баба Параска), Богдан Чечель (Марко), Ольга та Улянка Панасюк (Марфа з дитиною) та дівчата – Юлія Орлик, Анна Кудла, Яна Поліщук, Анастасія Довгань, Марійка Дрозденко. І хоча на сцені вони згадували лише найкращі, найяскравіші епізоди зйомок, все ж цей процес був тривалим, кропітким, а іноді - виснажливим. Та всі вони впоралися на «відмінно» із цим завданням, адже люблять театр і готові віддаватися цій складній справі повністю.

Глядачі вітали прем’єру телевистави гучними оплесками, адже талант режисера та чудова гра акторів справили на всіх незабутнє враження.

Керівник театру Наталія Алексеєва та весь колектив висловили слова щирої подяки ректорату університету в особі ректора Олександра Безлюдного, голові профспілкового комітету Олександру Осадчому, декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку за фінансову підтримку; звукооператору Олегу Гончару, відеооператору Оксані Довгань, фотографу Людмилі Дронь, а також усім жителям села Кіблич Вінницької області за допомогу та сприяння у зйомках фільму.

Вітаємо дружній творчий колектив студентського народного театру драми і комедії із черговою успішною роботою. Бажаємо усім міцного здоров`я, творчого натхнення, цікавих постановок та вдячних глядачів!

 

Пресцентр УДПУ