Днями в Уманському державному педагогічному університеті відбулась особлива подія: до вишу завітав боєць Національної гвардії України, студент факультету соціальної та психологічної освіти Віталій Владика. Військові трофеї, бойові шеврони та синьо-жовтий український прапор, він приніс із собою, щоб передати до університетського музею.

Нацгвардієць вручив святе знамено ректору університету, професору Олександру Безлюдному і розповів, що захищає цілісність і суверенітет нашої держави із 2014 року у складі батальйону імені Героя України, генерала Сергія Кульчицького. Солдати-добровольці військового формування, в якому служить Віталій, брали участь у боях під Дебальцевим на Донеччині. Тож предмети, які він приніс до музею, за словами учасника АТО, в прямому сенсі - з передової.

«Полотнище розписано військовими, з якими пліч-о-пліч стримували наступ супротивника. Деяких із них уже немає серед живих…», - розповідає боєць.

На завершення зустрічі Олександр Іванович щиро подякував гвардійцю за поповнення університетського музею бойовими артефактами і висловив думку, що такі пам’ятки – символ нашої єдності. Вони – жива історія. Ці експонати займуть чільне місце серед інших експонатів музею і нагадуватимуть студентській молоді та кожному відвідувачу про події на Сході України і про тих патріотів, завдяки яким ми можемо спокійно насолоджуватись звичним мирним життям.