Студенти-першокурсники спеціальностей «Історія та археологія» та «Середня освіта (Історія)» успішно пройшли археологічну польову практику у складі Трипільської археологічної експедиції Інституту археології НАН України. Практиканти долучилися до археологічних досліджень на поселенні Тальянки та шифруванню артефактів знайдених на поселенні Волошкове-Горби та Ожеве. Зокрема, студенти були долучені до розвідок з підйому археологічних артефактів на поселенні Тальянки. Під час огляду поля студенти-практиканти знайшли частину антропоморфної статуетки та керамічне прясельце для ткацького верстату.

Разом з  керівником Трипільської експедиції  Олексієм Корвін-Піотровським студенти працювали пліч-о-пліч із директором ДІКЗ «Трипільська культура Владиславом Чабанюком  та співробітниками заповідника, які поділилися власним досвідом проведення археологічних та музейних досліджень.

Камеральне опрацювання матеріалів здійснювалося Едуардом Овчинніковим (кандидат історичних наук, старший наукововий співробітник Інституту археології НАН України), а також студентом історичного факультету Володимиром Щербиною, який цьогоріч працює у складі Дністровської експедиції.

Робота археолога фізично нелегка, зважаючи на майже постійну спеку. Але позитивний настрій та доброзичлива атмосфера, а також взаємопідтримка здатні здолати будь-які труднощі.

Кульмінацією заїзду стала посвята студентів у археологи. На згадку про незабутні два тижні в селі Легедзино майбутні фахівці отримали символічні презенти – уламки давньої кераміки.

ДЖЕРЕЛО

Пресцентр УДПУ