Підготовка студентів до майбутньої трудової діяльності - один із пріоритетних напрямків діяльності нашого університету. З одного боку - це здобуття студентами знань, необхідних для майбутньої професійної діяльності, з іншого – активне формування професійних умінь і навичок. Невід’ємною складовою навчально-виховного процесу на усіх факультетах є практика, адже вона забезпечує поєднання теоретичної підготовки майбутніх спеціалістів з їх практичною діяльністю. Тож керівники практики шукають все нові і нові бази для її проходження. Так у цьому році серед нових баз практики з’явився Шевченківський національний заповідник у місті Каневі, на базі якого проходитимуть виробничу практику упродовж двох тижнів студенти економічного факультету, котрі навчаються за напрямом підготовки «Туризм». Окрім основних завдань практики вони будуть виконувати роботу екскурсоводів та братимуть участь в організації та проведені заходів, присвячених 200-річчю Т. Г. Шевченка.


Попередньо для студентів була проведена ознайомча лекція щодо особливостей організації відповідної роботи. Майбутні екскурсоводи ретельно вивчали віхи життя та творчість Т. Г. Шевченка, опрацювали підготовлену для них велику кількість літератури про видатного Кобзаря. Як кажуть самі студенти, вони з великим інтересом черпали корисну для себе інформацію і раді, що матимуть можливість поділитися нею під час проведення екскурсій.



Керівництво факультету організувало зустріч керівників практики та студентів з ректором університету, професором Наталією Побірченко, яка поцікавилася умовами, в яких студенти будуть проживати і практикуватися. Наталія Семенівна по-материнськи турбуючись про дівчат, порадила мати зручне і тепле взуття та одяг для роботи екскурсоводом, а також висловила побажання плідної роботи та прекрасних вражень, наголосивши, що на них покладається особлива місія, адже їх практика проходитиме у період відзначення ювілею Шевченка.


Пресцентр УДПУ