Студенти-хіміки І-ІІІ курсів природничо-географічного факультету пройшли комплексну практику з хімії під керівництвом викладачів кафедри хімії, екології та методики їх навчання Яни Аскерко, Олени Задорожної, Наталії Татарнікової.

Програма практичної підготовки була цікавою та насиченою, охоплювала вивчення різнопланових процесів на базі провідних підприємств нашої країни та дозволила майбутнім спеціалістам відчути специфіку обраної ними спеціальності.

Зокрема, студенти ознайомились із технологічними процесами виробництва солодощів на Вінницькій кондитерській фабриці «Roshen»; вивчали механічне виробництво олії, спосіб її розчинення в летких органічних розчинниках, методи контролю якості переробки насіння соняшника для виходу олії та макухи на олійні приватного підприємства «Інтерес-Центр». В умовах реального виробництва хлібобулочних виробів на базі Христинівської приватної пекарні майбутні фахівці ознайомилися з хімічними процесами бродіння дріжджових культур.

Не менш цікавою частиною практики було виконання завдань на Уманському елеваторі - філії найпотужнішої державної компанії в аграрному секторі ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Студенти ознайомилися зі складовими частинами елеватора та роботою виробничої лабораторії, оснащеної за найкращими європейськими стандартами. Молодь також мала можливість разом із лаборантами-спеціалістами на установці «Інфратек» методом експрес-аналізу миттєво визначити вологість, білок та клейковину зернових культур.

Пресцентр УДПУ