Польський уряд виділив 550 стипендій для українських студентів і аспірантів. Зокрема, 100 з них отримають вихідці з Донецької та Луганської областей, які закінчили другий курс бакалаврату і з жовтня цього року зможуть розпочати навчання у польських ВНЗ. У січні 2015 року ще 400 студентів (після другого або четвертого курсу) матимуть можливість продовжити навчання в магістратурі або на бакалаврських студіях. Претендувати на ці стипендії зможе молодь з усієї території України.


Під час зустрічі міністрів освіти Польщі і України було представлено стипендіальний пакет «Польський Еразмус для України». Нова стипендіальна програма побудована за принципом програм Еразмус та Еразмус+, які дозволяють навчання упродовж певного періоду в одній з країн Європейського союзу. Програма поширюється переважно на такі напрями підготовки, як менеджмент, європеїстика і економіка.



50 стипендій призначені для аспірантів з України. Пріорітет матимуть особи, навчальні заклади яких мають партнерські заклади в Польщі (УДПУ входить до їх числа).

Відповідальність за набір учасників програми бере на себе українська сторона. Бажаючих взяти участь у програмі «Польський Еразмус для України» та для отримання детальнішої інформації прохання зареєструватись у Польському культурно-освітньому центрі УДПУ (ауд.113, новий корпус) або за телефоном +380978839515. Перевага надається вихідцям зі східних областей України.

Пресцентр УДПУ