18 грудня 2009 року, якраз напередодні дня Святого Миколая, університетське літературне об’єднання імені Миколи Бажана провело святкове літературне дійство «Поетичні Миколайчики». Головним «сценаристом» була студентка факультету української філології Олена Богачик. Вона ж — разом зі студентами Інною Панчук та Андрієм Литвином — була й ведучою. Глядачами-слухачами (а заодно мимоволі — й активними учасниками) були студенти та викладачі Уманського державного університету імені Павла Тичини.

Свято вкотре підтвердило давню традицію літоб’єднання: довести, що поезія може бути зовсім не нудною, а навпаки, яскравою, образною, сценічною, динамічною, мудрою і красивою. Поетичне шоу скрашували і дотепи ведучих, і вірші вже знаних загалу поетів-студентів Каті Прилипко, Дмитра Левадка, Олі Мартинюк, Сашка Сьомкіна, Ані Сокотнюк, Тані Хорькової, Інни Панчук, Олени Богачик, Андрія Литвина, і — дебютні поетичні виступи першокурсників.

Як і належиться в свято, присутніх потішило багато сюрпризів, призів, сувенірів, нагород-подарунків (два з них — особисто від керівника літоб’єднання Марини Павленко). А ще — теж традиційне «поетичне ворожіння» і — просто прекрасно оформлена аудиторія.

Дійство вийшло зворушливо-феєричне, воно, безперечно, залишилося в душах всіх присутніх теплим і ніжним спогадом. І хочеться вірити що цьому сприяли не лише «потрійне» поєднання імені «Микола» в цей день (напередодні Миколая, імені Миколи Бажана і Поетичні Миколайчики), а й справжні таланти наших студентів.