Студенти природничо-географічного факультету здійснили подорож до старовинного Кам'янця-Подільського та мальовничої Вінниці. Поїздка була організована викладачами факультету і стала можливою завдяки підтримці голови профкому університету Олександра Осадчого, за що учасники подорожі щиро вдячні. Знайомство з досі незвіданими чи із улюбленими й незабутніми місцями рідної України сприяло досягненню мети - підвищення рівня патріотичного виховання студентської молоді.

Подорож розпочалася із знайомства з старовинним містом Кам'янцем-Подільським, що зберегло дух середньовіччя. Його своєрідність та унікальність полягає у гармонійному поєднанні ландшафту і містобудівної структури середньовіччя. Військові інженери міста, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що немає аналогів у Європі.

Екскурсії у вежах і підземеллях фортеці проходили з цікавими розповідями, піснями, танцями, що не лише знайомили студентів з історією замку та озброєнням, а й створили неповторне відчуття подорожі у часі. Відвідавши фортецю, студенти мали змогу поїздити верхи на конях, постріляти з арбалетів та луків, власноруч викарбувати пам’ятну монету.

Під час відвідування мальовничої Вінниці студенти мали можливість побувати у національному музеї-садибі видатного українського та російського науковця, хірурга та педагога Миколи Івановича Пирогова, який розповідає про його життя та діяльність. Садиба Пирогова є пам'яткою історії національного значення та природоохоронним об’єктом загальнодержавного значення.

Завершилася екскурсія відвіданням найбільшого плаваючого фонтану Європи, побудованому в руслі річки Південний Буг у Вінниці біля острова Фестивальний (Кемпа). Вінницькі фонтани викликають захоплення - потужні струмені води злітають вгору у супроводі музики під світлові та лазерні ефекти, а також відео-проекцію на величезному водному екрані. Студенти дізналися, що висота центрального струменя досягає 65-70 м, розмір водного проекційного екрану - приблизно 16 м у висоту і 45 метрів в ширину, фронтальний розліт води - 140 метрів.

Для кожного студента ця подорож подарувала нові та позитивні враження і стала не лише найкращим подарунком, чудовим відпочинком, а й пробудила патріотичні почуття. Пейзажі природи, які відкривались перед екскурсантами, неможливо передати ні однією камерою, їх краса безгранична і непередбачувана! Дуже захоплююче і цікаво було дізнаватись історію своєї країни, відчути теплий прийом і гостинність людей. Жодна розповідь про нові краї не передає того, що можеш побачити своїми очима.

Пресцентр УДПУ