З початком нового навчального року розпочав свою роботу оновлений музей історії університету. Музей засновано 1979 року з нагоди відзначення 50-річчя заснування тоді ще Уманського державного педагогічного інституту імені П.Г.Тичини. З того часу він багато разів змінював своє місце, у вересня 2016 року відкрився в новому приміщенні. Повністю оновлений музей, обладнаний сучасними стендами та виставковими конструкціями. Першими відвідувачами оновленого музею стали представники ректорату, викладачі, студенти і співробітники університету.

В експозиції музею представлені матеріали, ілюстровані великою кількістю фото, підкріплені речовими пам’ятками та документами. Зокрема, висвітлено ключові етапи становлення нашого університету: від Гуманського Інституту Соціяльного Виховання до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Окрему сторінку експозиції присвячено особистостям, які в різний час творили історію вузу. Це адміністрація, професорсько-викладацький колектив та студенти. Привертають увагу відвідувачів також представлені в експозиції нагороди, які розкривають та підтверджують здобутки університету в галузі освітньої та наукової діяльності.

Вже стало доброю традицією щорічно знайомити з експозицією музею, а водночас з історією університету студентів І курсу. Першими побували в оновленому музеї та дізналися історію свого вузу студенти історичного факультету.

Всіх викладачів та студентів, хто цікавиться історією рідної Альма-матер, а також гостей радо зустрінуть в музеї та розкриють цікаві й захоплюючі сторінки літопису університету від далекого 1930 року до сьогодення.

 

Пресцентр УДПУ