Наприкінці жовтня на історичному факультеті нашого університету відбулася презентація чергового краєзнавчого дослідження Владислава Давидюка «Історія уманських вулиць». На заході були присутні: начальник відділу культури Уманської міської ради Тетяна Гейко, начальник архівного відділу УМР Неля Ходаківська, головний архітектор м. Умань Віктор Лісаченко, головний зберігач фондів УКМ Неля Нагорна, директор ДІАЗ «Стара Умань» Олександр Мельничук, спонсор проекту, підприємець Володимир Лаута, а також бібліотекарі, вчителі міських шкіл, викладачі та студенти університету.





Представила аудиторії автора дослідження - наукового співробітника Уманського краєзнавчого музею, члена науково-дослідної лабораторії «Історичне краєзнавство Уманщини» Владислава Давидюка декан історичного факультету, керівник науково-дослідної лабораторії «Історичне краєзнавство Уманщини», професор Тетяна Кузнець, яка відмітила, що вулиці міста – це не просто транспортні магістралі, це – артерії живого організму, таємниці людських доль та сторінки історії.

Автор дослідження розповів про копіткий процес збору і опрацювання інформації, про те, як створювалася третя книга-альбом. А потім Владислав Миронович презентував багату історію та безліч цікавих фактів про одну із найстаріших вулиць в Умані – Садову. Захоплююча екскурсія супроводжувалася демонстрацією дореволюційних фотографій та світлин воєнних і повоєнних часів, що наочно ілюстрували, як змінювався вигляд будівель вулиці Садової. З особливим інтересом студенти слідкували за історією будинків № 2 та № 28, адже саме в них розміщуються навчальні корпуси нашого університету.

Наприкінці зустрічі гості висловили слова вдячності автору книги Владиславу Давидюку та спонсору наукового проекту Володимиру Лауті, а також побажали натхнення й успіхів у подальшій діяльності.

А третя книга «Історія уманських вулиць», яка є результатом багаторічного дослідження історії вулиць нашого міста, поповнила бібліотечні фонди міських бібліотек та шкіл, а також наукової бібліотеки нашого університету. Тож всі бажаючі можуть скористатися послугами бібліотек і пізнати таємниці історії нашого міста.

.
Пресцентр УДПУ