У 2004 році на фізико-математичному факультеті, нині факультет фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини розпочав свою діяльність навчально-виховний центр (НВЦ) «Планетарій» як лабораторія сферичної астрономії.

За роки свого існування у ньому побувало понад 14 тисяч відвідувачів, що засвідчує потужні можливості багатофункціонального використання цього центру. Традиційно і цього літа маленькі жителі Умані отримали унікальну можливість відвідати «Планетарій».

Зустріли школярів викладачі та декан факультету фізики, математики та інформатики доцент Тетяна Махомета. Захоплюючу екскурсію по космічному Всесвіту провів професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Ігор Ткаченко. Учасниками такої своєрідної космічної подорожі стали школярі Уманського дитячого клубу розвитку «Kids club owl». Діти розглядали чарівний Всесвіт, який зі всією своєю таємничою красою майже знаходився в їхніх руках.

Приємно усвідомлювати, що наш університет та НВЦ «Планетарій» надає унікальну можливість дітям відчувати радісні емоції, знайомитися із цікавим, прекрасним та загадковим.

Пресцентр УДПУ