На початку жовтня ініціативною групою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини реалізовувався І етап проєкту «Молодіжний обмін «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…»». Міжнародним партнером у реалізації проекту виступає Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Проєкт реалізується завдяки підтримки Міністерства молоді та спорту України, Українсько-Польської Ради обміну молоддю.

Метою проекту є посилення українсько-польського міжкультурного діалогу через залучення молоді до вивчення спільної історико-культурної спадщини.

Учасниками даного проєкту стали науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Університету імені Адама Міцкевича в Познані:

Наталія Ревнюк, проректор з гуманітарних питань, к.п.н., доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Катерина Ільніцька, к.п.н., доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, начальник відділу міжнародних зв’язків; Лія Лукіна, викладач кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури; Любов Тітова, викладач-стажист кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, секретар Ради молодих науковців факультету фізики, математики та інформатики; Рафал Димчик, доктор габілітований, професор, директор Міждисциплінарних індивідуальних гуманітарних і суспільних студій; Мазур Костянтин, доктор, координатор міжнародних обмінів; Войцех Хофманський, доктор, ад’юнкт факультету польської та класичної філології; Магдалена Антонєвська , фахівець відділу міжнародних обмінів, а також здобувачі вищої освіти дружніх закладів освіти.

Перший етап проєкту був насичений новими знайомствами з польськими колегами та здобувачами освіти, ознайомленням з культурними надбаннями Республіки Польща, а також особливостями освітньої та наукової роботи Університету імені Адама Міцкевича. Відвідини музеїв, круглі столи, лекційні та практичні заняття дали змогу учасникам познайомитися з різними культурами та отримати цікавий досвід.

Поряд з реалізацією проєкту відбувся ряд зустрічей делегації з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у складі проректора з наукової роботи, професора кафедри вищої математики та методики навчання математики, доктора педагогічних наук, професора Тетяни Годованюк, проректора з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидата педагогічних наук, доцента Володимира Миколайка, проректора з гуманітарних питань, кандидата педагогічних наук, доцента Наталії Ревнюк, керівника відділу міжнародних зв’язків, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидата педагогічних наук, доцента Катерини Ільніцької з представниками Університету імені Адама Міцкевича в Познані та Інституту європейської культури в Гнєзно. Предметом обговорення були питання академічної мобільності здобувачів освіти та викладачів, започаткування спільних освітніх програм, а також стан і перспективи наукового співробітництва.

Другий (онлайн) етап проєкту «Молодіжний обмін «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…»» реалізовуватиметься під керівництвом директора Польського культурно-освітнього Центру Ігоря Кривошеї з 16 жовтня 2023 року та згідно із програмою заходу триватиме до 20 жовтня 2023 року.

Детальна інформація розміщена на сторінці ПКОЦ УДПУ імені Павла Тичини за покликанням https://www.facebook.com/profile.php?id=100064074543290.

Пресцентр УДПУ