Перший студентський конкурс наукових проектів «Подорожуємо без бар’єрів» відбувся на факультеті соціальної та психологічної освіти за сприяння Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму».

Поважними гостями та членами комісії заходу були: декан факультету соціальної та психологічної освіти Оксана Кравченко, виконавчий директор Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму», заслужений соціальний працівник соціальної сфери України Сергій Каштан, провідний фахівець з соціальної реабілітації Черкаси НСЕК Вікторія Бояр, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, координатор школи передового досвіду «Школа соціальних знань» Галина Бондаренко та кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, координатор центру соціальної та освітньої інтеграції студентів з інвалідністю «Без бар’єрів» Майя Перфільєва.

Що ми знаємо про туризм для людей з інвалідністю? Чи мають вони можливість вільно подорожувати? Чи пристосовані туристичні об’єкти нашої держави до потреб такої особливої категорії суспільства? Протягом місяця студенти факультету соціальної та психологічної освіти розробляли соціальні проекти на дану тематику.

На конкурсі свої проекти стосовно інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму представили чотирнадцять груп факультету. Присутні учасники заходу змогли переконатися, що такий туризм можливий і в Україні за умови постійного розвитку.

Сергій Каштан та Вікторія Бояр зазначили, що розроблені проекти є перспективними та цікавими. Всі учасники заходу були нагородженні сертифікатами, а подарунки від гостей отримали найкращі проекти. Ними виявилися роботи студенток 3 курсу  Світлани Цихоні, Анни Кравченко та четвертокурсниці Антоніни Кокоші.

Туризм – це слово відоме і близьке кожній людині, адже всі ми любимо подорожувати, відкривати для себе нові місця і підкорювати нові вершини. Перший студентський конкурс наукових проектів «Подорожуємо без бар’єрів» ще раз переконав в тому, що люди з інвалідністю можуть долати великі відстані, здійснювати сходження на найвищі вершини планети, здійснювати тривалі туристичні подорожі. Активні, цілеспрямовані люди з інвалідністю своєю твердою волею переконують у тому, що фізичні можливості людини можуть бути обмеженими, та сила духу — ніколи!

Пресцентр УДПУ